Szeptemberi hírlevél (2017)

Jogi kisokos

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi  CCXXII. törvény alapján  2018. január 1-jétől elektronikus ügyintézésre kötelesek a gazdálkodó tevékenységet folytató alapítványok és egyesületek.
A kötelezettség Cégkapu regisztrációval teljesíthető, amelynek végső határideje 2017. december 31.
A regisztrációhoz e-mail cím megadása szükséges és már meglévő Ügyfélkapus regisztráció, ezután lehet majd belépni a https://cegkapu.gov.hu címre. A regisztráció során szükséges megadni az elektronikus elérhetőségeket, így a hivatalos e-mail címet, telefonszámot is. A megadott e-mail cím lesz az elektronikus kapcsolattartás címe,  tehát  a hivatalos dokumentumok is erre fognak érkezni.

Külföldről támogatottság tényének bejelentése

Tájékoztatjuk a civil szervezeteket, hogy a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvénynek megfelelően a külföldről támogatott szervezetté válásukat a PK-32 számú „Egyéb kérelem” űrlapon jelenhetik be a bíróságra.

1% - Figyelem!

Felhívjuk a szervezetek figyelmét, hogy a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásáról, a felajánlott összeg nagyságáról az értesítés az Ügyfélkapura érkezik.  A most megkapott összegről 2019. május 31-ig kell majd közleményt tenni a 17KOZ jelű nyomtatványon.

Új szervezetek - regisztráció

A magánszemély rendelkező nyilatkozatában felajánlásra kerülő összegre igényt tartó civil szervezetnek az állami adó- és vámhatóságnál kell előzetesen - elektronikus úton - regisztrálnia és igazolnia a kedvezményezetté válás feltételeit, valamint bejelenteni a kiutaláshoz szükséges adatokat. A regisztrációs kérelem benyújtásának határideje a rendelkező évet megelőző év szeptember 30-a, amely határidő jogvesztő. A regisztráció visszavonásig érvényes.

Pályázati lehetőségek

Pályázati felhívás telefonhívással támogatható adománygyűjtő rendszer használatára közhasznú szervezetek részére


A NIOK Alapítvány a hazai mobil- és távközlési szolgáltatókkal (Magyar Telekom Nyrt., Telenor Magyarország Zrt., Vodafone Magyarország Zrt., Invitel Távközlési Zrt.) partnerségben működteti a „13600” adománygyűjtő hívószámot, melyen keresztül közhasznú szervezeteket támogathatnak az adományozók.

A telefonos adománygyűjtés célja:

A 13600 – telefonos adománygyűjtő szolgáltatás azért jött létre, hogy az adománygyűjtő szervezeteknek egy gyors, biztonságos és átlátható adománygyűjtési lehetőséget biztosítson. Mivel a telefonos adománygyűjtés az Invitel, a Magyar Telekom vezetékes és mobil, a Telenor, a Vodafone valamint a Blue mobile és MOL mobile ügyfelei számára elérhető, kiemelkedő lehetőséget biztosít az adománygyűjtő szervezetek számára azzal, hogy rendkívül széles körből kaphatnak adományokat.

Határidő: 2017.10.08.
A pályázat részletei megtalálhatók az alábbi linken:

https://www.nonprofit.hu/palyazatok/Palyazati-felh...

Állás pályázat!

NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. megyei módszertani referensi feladatok ellátására álláspályázatot írt ki.

A a referensi állással kapcsolatos további információk az alábbi linken érhetők el: http://kozossegimuvelodes.hu/rolunk/karrier/

Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése” című (GINOP-5.1.3-16 kódszámú) felhívás.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 6 milliárd forint.

A felhívás keretében a GINOP-5.1.2-15 „Társadalmi vállalkozások ösztönzése” c. kiemelt projekt által kiadott megfelelőségi nyilatkozattal/minősítő tanúsítvánnyal rendelkező alábbi, Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező, kettős könyvvitelt vezető

nonprofit gazdasági társaságok,
egyesületek,
alapítványok,
szociális szövetkezetek, valamint
elsődlegesen közfeladatot ellátó belső egyházi jogi személyek,

nyújthatnak be pályázatot, amelyek megfelelnek a felhívás 4.1. pontjában szereplő feltételeknek.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. szeptember 1-től 2018. szeptember 3-ig lehetséges.

forrás, bővebben: palyazat.gov.hu

Szervezeteink programjából

Ezúton nagy szeretettel meghívjuk a Pécsbányai Kulturális Egyesület által szervezett, október 7-én a pécsi Szelídgesztenyésben megrendezésre kerülő Gesztenye Liget Fesztiválra. A szervezők nevében: Vozár Pál elnök, Arató Vilja  művelődésszervező

Pécsi Magyar-Orosz Társaság

Október 4-én, 25-én, november 22-én, szerdán 18 órától   - Orosz Filmklub

V.V. Viszockij születésének közelgő 80. évfordulója alkalmából három filmjének megtekintése.

Civil Közösségek Háza

Október 11-én  ZENE+ECSET címmel
zene- és képzőművészetterápiás női önismereti csoport indul a Civil Közösség Házában. Korlátozott számban még elfogadunk jelentkezéseket. Részletek: http://ckh.hu/programok/zenecset-zene-es-kepzomuve...

Nevelők Háza Egyesület - Kisház Kávézó

Október 13-án, pénteken 18 órától

Movie Quiz Night a Kisház Kávézóban

Kvíz-est kizárólag filmes tematikával, Pécsett egyedülálló módon. Jelentkezni a Kisház Kávézó facebook oldalán lehet min. 2, max. 4 fős csapatokkal. https://www.facebook.com/kishazkavezo/?fref=ts

Október 27-én, pénteken 18-24 óra között

II.Filmmaraton & Halloween Party

téma: Horrorfilmek

A Civil Közösségek Háza programjai nyomkövethetőek a ckh.hu oldalon, a https://www.facebook.com/ckhpecs/?fref=ts illetve a https://www.facebook.com/kishazkavezo/?fref=ts