Szeptember havi hírlevél (2018)

Pályázatok

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelent az Miniszterelnökség által biztosított forrásból, a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsának döntése szerint, a Nemzeti Együttműködési Alap „Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatásra civil szervezetek részére 2018." című pályázati kiírása.  A pályázat célja a civil szervezetek működésének támogatása.

A civil szervezet működéséhez jelen kiírás keretében akkor biztosítható támogatás, ha a civil szervezetek által gyűjtött és a számviteli beszámolójában feltüntetett adomány után járó öt százalékos normatív kiegészítés eléri a 10.000,- Ft-ot (a számviteli beszámolóban adományként feltüntetett összeg legalább 200.000,- Ft). Az adományok után járó normatív kiegészítésként nyújtott működési támogatás legfeljebb 500.000,- Ft értékig biztosítható.

A korábbi évekhez hasonlóan a lebonyolítással kapcsolatos feladatokat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő látja el.
A pályázatokat legkésőbb 2018. szeptember 10. napjáig, kizárólag az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren keresztül (EPER-ben) lehet benyújtani.

Fotópályázat

Országosan, minden megyében az ott működő CSEÖH irodák egyszerre, Gyereknapon hirdették meg ezt a pályázatot KAMERA FAMÍLIA címen.
A feladat elég egyszerűnek tűnik, egy kép a családi nyaralásról ( telefonnal is elkészíthető), mellé egy fél oldalnyi leírás arról, hogy miért volt  számára fontos az a pillanat, és beküldés.

http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/cseo_palyazat_0.jpg

ISKOLAI KERETEK KÖZT ALAPÍTANDÓ VAGY MÁR MŰKÖDŐ KÓRUSOK RÉSZÉRE A 2018/2019-ES TANÉVBEN MEGVALÓSULÓ SZAKMAI-MŰVÉSZETI PROGRAMOK TÁMOGATÁSÁRA

Pályázati cél: A 2018/2019-es tanévben alakuló új iskolai kórusok programjainak támogatása azokban az intézményekben, ahol jelenleg még nem működik énekkar, illetve a szakmailag már bizonyított együttesek által megvalósítandó szakmai-művészeti programok támogatása.

A pályázati cél megvalósításának és felhasználásának időtartama: 2018. augusztus 21 – 2019. június 30.

A pályázat benyújtásának határideje: A pályázati kiírásnak az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (továbbiakban: EMET) portálján történő megjelenésétől számított 35 naptári nap, a jelen pályázati felhívás esetében 2018. szeptember 21.

Részletes feltételek: http://www.nka.hu//emmifkp/aktualis_palyazati_felh...

Az Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet, kulturális szempontból értékes művek elkészítésére, valamint kulturális szempontból értékes rendezvények megvalósítására.

1. Pályázati cél: Alkotói támogatás tudományos ismeretterjesztés és környezetkultúra területen, igényes művek szerzői számára.

2. Pályázati cél: Magas színvonalú, hagyományteremtő, valamint többéves hagyománnyal rendelkező ismeretterjesztő és környezetkultúra rendezvények – szakmai táborok, fesztiválok, konferenciák, közönségtalálkozók – megvalósítása.

3. Pályázati cél: Az Ismeretterjesztés a Környezetkultúra Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet Eötvös Loránd születésének 170, halálának 100. évfordulójára.

Részletes feltételek:http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_f...

Adózási hírek

Mellékeljük az Adó- és Vámigazgatóságunk levelét és tájékoztatóját, amelyben a bevallási kötelezettségek teljesítésének fontosságára, a nem kívánt következmények elkerülésére, és az esetlegesen ez idáig elmaradt adóbevallási kötelezettség mielőbbi pótlására szeretnénk felhívni a civil szervezetek figyelmét.

http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/tajekoztato_bevallast_mulaszto_adozok.pdf

A Kormányzati Portál és Ügyfélkapu 2018. szeptember 1-én 09:00 óra és 17:00 óra között karbantartás miatt nem lesz elérhető. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások sem lesznek elérhetőek. Az üzemszünet a NAV rendszerét is érinti. Kérjük, vegye figyelembe a karbantartást az elektronikus ügyintézésénél!

Rendezvények

START+ infónapokat tartanak országszerte 7 helyszínen az ERASMUS+ program pályázati lehetőségeiről az ifjúsági területen, valamint az EU új önkéntes programjáról, az Európai Szolidaritási Testületről!

Hallgasd meg a pályázati lehetőségekkel kapcsolatos információkat és tedd fel kérdéseidet közvetlenül a nemzeti iroda munkatársainak!

Kiket várunk? Minden érdeklődő civil szervezetet, oktatási intézményt, társadalmi vállalkozást, akik projekteket valósítanának meg az IFJÚSÁGI területen és ehhez forrást keresnek. Továbbá várunk minden olyan szervezetet, akit érdekel a fiatalok bevonásának új formája, az Európai Szolidaritási Testület!

Helyszínek és időpontok:

2018. szeptember 3. hétfő – DEBRECEN
(pontos helyszín hamarosan)

2018. szeptember 4. kedd – MISKOLC
(Új Nemzedék közösségi tér, 3525 Miskolc, Régiposta utca 4.)

2018. szeptember 5. szerda – SZEGED
(D2 Ifjúsági iroda, 6720 Szeged, Dózsa u. 2.)

2018. szeptember 6. csütörtök – BUDAPEST
(Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.)

2018. szeptember 10. hétfő – PÉCS
(Civil Közösségek Háza, 7624 Pécs, Szent István tér 17.)

2018. szeptember 11. kedd – SZÉKESFEHÉRVÁR
(Új Nemzedék közösségi tér, 8000 Székesfehérvár, Kossuth utca 7.)

2018. szeptember 13. csütörtök – GYŐR
(Új Nemzedék közösségi tér, 9022 Győr, Teleki László utca 19-21.)

A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött! A részletes program és regisztráció ezen a linken >>> http://bit.ly/startinfonapok

http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/start_infonap_program_18.09.10.pdf

 

Pécsi Tanuló Fesztivál 2.0

Ősszel ismét Tanuló Fesztivált rendez Pécs

Tavaly Pécsett számos szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy legyen Tanuló Fesztivál, melyben a tanulás: a felfedezés, az öröm, a megismerés és a kíváncsiság kifejezése. Az először megrendezett esemény interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját, melyhez kapcsolódóan a Város vezetése vállalta, hogy minden esztendőben tanuló fesztivált szervez. Kezdeményezésünket támogatja a Pécsi Tudományegyetem és a tanulás, valamint az egyéni és közösségi képesség fejlesztése mellett elkötelezett oktatási, tudományos, kulturális, művészeti, gazdasági, sport, természetvédő szervezetek és intézmények.

A második Pécsi Tanuló Fesztiválra 2018. szeptember 21-22-én kerül sor, s az három témakör köré épül: Fenntartható környezet; Pécs kulturális örökségei; Generációk közötti tanulások. A fesztivál fő helyszínei egyebek mellett a Széchenyi tér, a Szent István tér, a Civil Közösségek Háza és annak udvara, a Kossuth tér, valamint a Káptalan utca lesznek. Összesen 20 helyszínen 63 civil szervezet/intézmény/cég 100 programján vehetnek részt az érdeklődők.

Néhány a programok sorából: Retro könyvvásár; Design gyerekeknek; Élménypedagógia; Kesztyűs örömök; Haunipedia; Római divatbemutató; Építsünk tanösvényt!; Hétköznapi HŐSképzés; Teddy Maci kórház; Mesterek és tanítványaik – PFZ koncert.  Érdemes az előre meghirdetett programok között figyelni az előzetes regisztrációhoz kötött eseményekre!

A Fesztivál részletes programja megtalálható a Civil Közösségek Háza honlapján itt: http://ptf18.ckh.hu

 Konferencia

Tanuló Városok és a Kultúra Együttműködése Konferencia - szeptember 20-án, csütörtökön 10 órától a Civil Közösségek Házában.

http://ptf18.ckh.hu/conference-call

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a .ptf18.ckh.hu címen lehet

Kiállítások

GEBAUER GALÉRIA

 Phoenix Mecano Művésztelep  „Máriakéménd színei ” c. kiállítása

A tárlaton Bense Kata, Bruncsák András, Döme Melinda, Farkas László, Farkas Zoltán, Gurka Gábor, Fehér Lili, Kőrös Sára, Lukács Gyöngyi, Nagy Márta, Nagy Otíliia, Szeberényi Anna és Zsolczai Balázs      allkotásai láthatók.

Megnyitó: szeptember 15-én, szombaton 11 órakor

A kiállítás: 2018. október 8-ig megtekinthető, hétköznap - programoktól  függően – 9-19 óra között

HALÁSZ REZSŐ GALÉRIA

Bezdán József Télűzők c. kiállítása

Megnyitó: 2018. szeptember 11-én, 18 órakor. Köszöntőt mond: Hámori Gábor fotóművész. 

A kiállítást megnyitja: Tám László fotóművész.

Megtekinthető 2018. október 9-ig hétköznapokon -programoktól függően - 9 és 19 óra között.

A Baranya megyei Civil Információs Centrum szolgáltatásai szeptembertől a megszokott időpontban, naponta 9-17 óráig elérhetőek. Telefonos időpont egyeztetés nem kötelező, de a várakozás elkerülése miatt ajánlott.

Telefon:72/215-543

e-mail: bmcicatckh.hu

Várjuk minden régi és új ügyfelünket!

Fűri Ildikó - CIC szakmai vezető