Októberi hírlevél(2018)

 Jogi kisokos

Jogi konzultáció

2018. október 25-én, 14.30-tól dr. Koltai Péter ügyvéddel nyílik lehetőség egyéni jogi konzultációra a Civil Közösségek Házában, a civil szervezetek jogi problémáival kapcsolatos kérdésekről.
Az egyéni konzultációra előzetes bejelentkezés alapján adunk időpontot.

Jelentkezni lehet a a Nevelők Háza Egyesület elérhetőségein:
Tel: (72)215-543, fax: (72)315-679, e-mail: infoatckh.hu

Kérjük, hogy a konzultációra a szervezetükkel kapcsolatos összes lényeges jogi dokumentációt hozzák el magukkal!

Rendezvények

A Nevelők Háza Egyesület, mint a Baranya Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa tisztelettel meghívja Önt és a civil szervezet tisztségviselőit, tagjait, érdeklődőket a „CIVIL INFO – NEA 2019” országos tájékoztató rendezvény pécsi előadására, amelyet a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya munkatársai tartanak.

A rendezvény időpontja: 2018. november 20. 13.00-15.00 óra

A rendezvény helyszíne: Pécsi Városháza díszterme (Pécs, Széchenyi tér 1.)

Kérjük, részvételi szándékát az alábbi regisztrációs linken jelezze vissza: infoatckh.hu


Tisztelettel meghívjuk „A helyi identitás és kohézió erősítése Pécs városában”projekt megvalósítására irányuló közösségi beszélgetésre. A projekt célja Pécs városában a közösségek kezdeményező és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi szerepvállalás, a helyi lakosság identitásának erősítése és a társadalmi kohézió elősegítése. Pécs városában a pályázati feltételeknek megfelelően 13 célterület, városrész lett meghatározva, és minden városrészben tartunk közösségi beszélgetéseket, melyek a közösségfejlesztési folyamatban a helyi igények azonosításának fóruma, továbbá a közösségi tervezés egyik színtere.

Meghívó és a közösségi beszélgetések pontos helye és ideje:http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/oktober_meghivo_hacs.pdf

Fókuszban az APÁK...                                                                                                               

Szeretettel várunk benneteket, tagjaitokat, partnereiteket családostul- barátostul fesztiválunkra!

Időpont: 2018. október 20. szombat, 10.00- 17.00

Helyszín: Pécs, Hosszúhetény- Tájház

Részletek:http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/apa_feszt._vegleges.jpg

 

Pályázatok

Másodszor hirdeti meg idén a LAFARGE Cement Magyarország Kft. a Magyar Adományozói Fórum közreműködésével a LAFARGE Közösségi Érték Program című pályázatát, amelynek célja a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya helyi közösségeinek támogatása.

Részletes kiírás: http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/lafarge_palyazati_felhivas_final.pdf

 Segíti a Tesco a helyi közösségeket célzó programjának lebonyolítását

A környezetszépítő, közösségépítő és képességfejlesztő kezdeményezések megvalósulását támogató programon minden szavazási szakaszba jutott projektötlet egyenként 100, 200 vagy 400 000 forint összegű támogatást nyerhet. Az érdeklődő civil szervezetek, informális csoportok 2018. október 8-tól november 16-ig adhatják be pályázatukat a program weboldalán. https://tesco.hu/kozosseg/

HANGFOGLALÓ KÖNNYŰZENE TÁMOGATÓ PROGRAM KOLLÉGIUMA NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program keretében olyan könnyűzenei műfajba besorolható, élőzenét játszó együttesek (előadók) számára, akik főzenekarként megvalósított koncertjeiken vagy turnéikon könnyűzenei és jazz műfajba besorolható, élőzenét játszó előzenekarokat (előadókat) léptetnek fel.

Pályázati cél: Pályakezdő, fiatal együttesek, előadóművészek előzenekarként történő élőzenei fellépéseinek elősegítése, ezáltal országos ismertségük növelése. Részletek: http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_f...