Októberi hírlevél (2017)

Pályázati ajánló

1,    A Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága pályázati úton támogatja kistelepülések kulturális alapellátását.

A 40 millió forintos keretösszegre 1000 fő alatti lélekszámú, hátrányos helyzetű magyarországi települések önkormányzatai pályázhatnak kulturális projektek megvalósítása, minőségi kulturális értékekhez való hozzáférés lehetőségének bővítése céljából.

A vissza nem térítendő támogatás pályázatonként maximum 500 000 Ft.

A felhívás elérhető: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-minisz...

2,   Az Emberi Erőforrások Minisztériuma  nyílt pályázatot hirdet

a nemzetiségi civil szervezetek 2018. évi költségvetési támogatására.
A felhívás kódja: NEMZ-CISZ-18
a nemzetiségi kulturális kezdeményezések 2018. évi költségvetési támogatására.
 A felhívás kódja: NEMZ-KUL-18
anyaországi nemzetiségi pedagógus-továbbképzések 2018. évi költségvetési támogatására.
 A felhívás kódja: NEMZ-PED-18
nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborok megvalósítására.
A felhívás kódja: NEMZ-TAB-18

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. október 30. 23:59 óra

A pályázatok kizárólag elektronikusan az EPER-ben (www.emet.gov.hu) lehet benyújtani!

3,   A népművészet 2018. évi szakmai tevékenységének támogatása.

Pályázati cél:  Megyei, országos, és nemzetközi hatókörű népművészeti: nagyrendezvények (programonként legalább 1 millió Ft összköltségvetésű), kiállítások (programonként legalább 1 millió Ft összköltségvetésű), fesztiválok (programonként legalább 1 millió Ft összköltségvetésű), valamint szakmai konferenciák megrendezése.

Pályázati cél: Országos, regionális és megyei hatókörű népművészeti (néptánc, tárgyalkotó népművészet), bentlakásos (tematikus, naponta legalább 6 órás szakmai tartalommal, minimum 4 éjszaka időtartamú) táborok szakmai programjainak megvalósítására, valamint legalább megyei szintű népművészeti (néptánc, tárgyalkotó népművészet) szakmai továbbképzések lebonyolítására. (Napközis jellegű táborokat és egy alkotó közösségre korlátozódó táborokat a kollégium nem támogat!)

http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_f...

Jogi kisokos

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi  CCXXII. törvény alapján  2018. január 1-jétől elektronikus ügyintézésre kötelesek a gazdálkodó tevékenységet folytató alapítványok és egyesületek.
A kötelezettség Cégkapu regisztrációval teljesíthető, amelynek végső határideje 2017. december 31.
A regisztrációhoz e-mail cím megadása szükséges és már meglévő Ügyfélkapus regisztráció, ezután lehet majd belépni a https://cegkapu.gov.hu címre. A regisztráció során szükséges megadni az elektronikus elérhetőségeket, így a hivatalos e-mail címet, telefonszámot is. A megadott e-mail cím lesz az elektronikus kapcsolattartás címe,  tehát  a hivatalos dokumentumok is erre fognak érkezni.

Külföldről támogatottság tényének bejelentése

Tájékoztatjuk a civil szervezeteket, hogy a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvénynek megfelelően a külföldről támogatott szervezetté válásukat a PK-32 számú „Egyéb kérelem” űrlapon jelenhetik be a bíróságra.

Képzés felhívás

A Baranya megyei Civil Információs Centrumot működtető Nevelők Háza Egyesület képzéssorozatot indít 2017. novemberében, 3 alkalommal, civil szervezetek munkatársainak, önkénteseinek.

A sorozat keretében beszélgetünk a legalapvetőbb, a szervezetek életét meghatározó adminisztratív és dokumentációs feladatokról, a pályázatírás praktikáiról és megtesszük az első lépéseket az online megjelenés világában

A képzés helyszíne: Civil Közösségek Háza

A képzés vezetője: Fűri Ildikó, CIC szakmai vezető

Időpontok, témák:

2017. november 3. (péntek) 14 – 17.

Szervezeti és pályázati dokumentáció

2017. november 17. (péntek) 14 - 17.

Online megjelenés kreatívan – kezdőlépések

Arculat és design alapok, Közösségi média (megjelenés, hirdetés)

Kapcsolódás e-mailen keresztül (hírlevél, címjegyzék)

2017. december 1. (péntek) 14-17.

Pályázatokról, pályázatírásról mindenkinek

 Regisztráció: bmcicatckh.hu; 72/215-543

http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/tanuljunk_egyutt_felhivas_0.pdf

Szervezeteink programjából

Október 17–én, kedden 17:30 óra

Baranya-Steiermark Baráti Társaság - Az egészségügy és biztosítás kapcsolata, összefüggései, jelentősége.

Ötletgazda: dr. Faluhelyi Zsolt és Daum Roland    

Október 18-án, szerdán 17 óra

Vers és Prózamondó Pedagógusok Műhelye - A Műhely 30 éves jubileumának első alkalmán a reformáció 500. évfordulójára is emlékezve a csoport „Könyvek könyve” c. műsora

Október 19-én, csütörtökön 16:30 óra

Népi Írók Baráti Társasága - Megemlékezés a reformáció 500. évfordulója alkalmából - előadó Szalai Lajos református lelkész, a Népi Írók Baráti Társaságának elnöke

2017. október 18-20. között kerül megrendezésre a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációsfilm-fesztivál. A fesztivál célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a magyar és a nemzetközi pályakezdő, fiatal animációs tehetségek alkotásainak.
A fesztivál gyerekfilm-szekciójának alkotásait Pécsett is megtekinthetik az érdeklődők, sőt az filmek zsűrizésében is részt lehet venni!
A vetítések helyszíne a Pécsi Animáció Története Kiállítás, a Király u. 9. udvarában.
Vetítési időpontok: 2017. október 18-20.

Mindhárom napon azonos időpontokban vetítjük az egy órás filmblokkokat.
3-6 évesek 9.00
6-10 évesek 14.30
10-14 évesek 16.00
Várjuk a jelentkezéseket a kardosa61atgmail.com e-mail címen,
vagy telefonon: 70/620-2260.
Információk:
https://www.facebook.com/events/510772169275507
www.primanima.hu

Október 13-án, pénteken 18 órától   Movie Quiz Night a Kisház Kávézóban

Kvíz-est kizárólag filmes tematikával, Pécsett egyedülálló módon. A jelentkezés már lezárult, de minden érdeklődőt várnak a szervezők!

Október 27-én, pénteken 18-24 óra között - II.Filmmaraton & Halloween Party a Kisház Kávézóban

téma: Horrorfilm

Programjainkból

Új csoport indul!!!

Jacques Princiaux francia építész közös gondolkodásra várja a digitális kép és 3D ábrázolás technikák iránt érdeklődőket.
Korunk egyik fejlődőképes ágazata a képalkotás és -fogyasztás. Az audio-vizuális kommunikációs ipar terén, amely az informatikai képek megvalósítását illeti, a 3D vizuális ábrázolás nyújtja a legelőrébb haladott technológiát. Ez a gazdasági szektor egy fontos forrást jelent, amennyiben szakmai karrierről beszélünk. Ennek ellenére, Magyarország nem mutat nagy politikai tudatosságot annak érdekében, hogy ezen ágazatban szenvedett hiányosságait pótolhassa, ott ahol érvényesíthető ereje csupán csak fejlesztésre vár azért, hogy hozzájáruljon a fejlődéshez és a munkahelykínálat bővítéséhez. Mohó az új technológiákra és az avangárdista kifejezésmódokra tekintve, a fiatal generáció nem vár mást, mint hogy mind ebbe belekezdhessen. A 3D ábrázolás és a virtuális környezetek nyújtotta lehetőségek minden motivációval rendelkező közönség számára elérhetőek. Célkitűzés: egyrészt helyet, eszköz- valamint címtárat biztosítani azon művészek számára, akik szeretnék kiaknázni és felértékesíteni a képalkotás informatikai technikáit. A csoporttagokat egy “vezér-projekt” kidolgozásában való részvételre incitálja, amely a világhálón mutatja majd be a szakértőségünket, az eljárásunk egyediségét.

A csoport első találkozója: 2017. november 7-én, kedden 16.30-kor a Civil Közösségek Házában.

Koreai-Filmfesztivál

Október 27-én pénteken 

17:00-19.15 "The Fatal Encounter (135min)"

19:30-21.16 "The King of Jokgu (104min)"

október 28-án, szombaton

17:00-18.35 "Green Days (95min)"

19:00-21.17 "Suspect (137min)"