Novemberi hírlevél (2018)

 Rendezvények
  • A Nevelők Háza Egyesület, mint a Baranya Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa tisztelettel meghívja Önt és a civil szervezet tisztségviselőit, tagjait, érdeklődőket a „CIVIL INFO – NEA 2019” országos tájékoztató rendezvény pécsi előadására, amelyet a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya munkatársai tartanak.

A rendezvény időpontja: 2018. november 20. 13.00-15.00 óra

A rendezvény helyszíne: Pécsi Városháza díszterme (Pécs, Széchenyi tér 1.)

Kérjük, részvételi szándékát az alábbi regisztrációs linken jelezze vissza: infoatckh.hu

A rendezvény részletes programja: http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/civil.info.nea2019.meghivo_baranya.pdf

  • Cselekvő civilek és a közösségfejlesztés műhelymunka a Közösségfejlesztők Egyesülete és a Baranya megyei Civil Információs Centrum szervezésében.

Időpont: 2018. november 28. szerda, 14:00 – 17:30 óráig.

Helyszín: Pécs, Civil Közösségek Háza -  7624 Pécs, Szent István tér 17.

Meghívó: http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/kozossegfejlesztomuhely_pecs.pdf

  • Szakmai fórum a helyi támogatási kérelmek végső ellenőrzésre való benyújtása kapcsán. A Pécsi Helyi Akciócsoport által meghirdetett első helyi Felhívásainak döntéselőkészítési folyamata lezárult. A helyi támogatási kérelmek végső ellenőrzésre való benyújtása kapcsán a Pécsi Helyi Akciócsoport fórumot szervez. Az eseményen minden érintettnek lehetősége nyílik, hogy projektje sikeres végrehajtásához segítséget kapjon a HACS illetékes munkatársaitól.

A fórum időpontja és helyszíne:

Időpont: 2018. november 20., kedd, 11.30-14.00

Helyszín: Civil Közösségek Háza, Méhes Károly terem, 7624 Pécs, Szent István tér 17.

A fórumon való részvétel ingyenes. Részvételi szándékát kérjük, legkésőbb 2018. november 16, péntek 14.00-ig jelezze az alábbi email címen: clldatpecsihacs.hu

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy minden érintettől maximum 2 fő jelentkezését tudjuk fogadni.

Kérjük, a jelentkezés során szíveskedjen megadni a résztvevő nevét, e-mail címét, telefonszámát, a képviselt szervezet nevét, illetve a helyi támogatási kérelem azonosító számát!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a fórumon azokat a kérdéseket áll módunkban megválaszolni, amelyek a rendezvény napját megelőző napon 10.00-ig előzetesen megküldésre kerülnek a fenti e-mail címre, a rendelkezésre álló idő hatékony kihasználása érdekében.

  • PÉCSI HELYI FELHÍVÁSOK TÁRSADALMI EGYEZTETŐ FÓRUMA A Pécsi Helyi Akciócsoport a Pécsi Helyi Fejlesztési Stratégia megvalósítása című, TOP-7.1.1-16-2016-00076 azonosító számú projekt megvalósításának keretében társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Stratégiában nevesített egy kulcsprojekt, és egy nyílt Felhívás tervezetét. A folyamat részeként egyeztető fórumot szervezünk, ahová a pécsi intézmények, civil szervezetek és gazdasági társaságok képviselőit egyaránt várjuk.

Helyszín: Civil Közösségek Háza –  7624 Pécs, Szent István tér 17.

Időpont: 2018. november 20., kedd, 10.00

Az egyeztető fórum keretében az alábbi Felhívások társadalmi egyeztetésre bocsátott dokumentumaival kapcsolatos észrevételek megfogalmazására van lehetőség:

TOP-7.1.1-16-2016-076-1 – A közösségfejlesztés infrastrukturális hátterének megteremtése
TOP-7.1.1-16-2016-076-6 – Hirdi Közösségi Ház fejlesztése

Minden érintett részvételére és véleményére számítunk!

Pályázatokról

FIGYELEM FONTOS INFORMÁCIÓK!

Felhívjuk a tisztelt civil szervezetek figyelmét, hogy hogy akik 2019-ben NEA pályázatot kívánnak benyújtani az EPER rendszerben, még ebben az évben tegyék meg az alábbiakat:

Szíveskedjenek ellenőrizni az EPER rendszerben (https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx) a civil szervezetük alapadatait (pl a szervezet neve, székhelye, stb.)! Egyeztessék azokat a Bíróság közhiteles adatbázisával (https://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szerveze...). Hasznos tipp, hogy legkönnyebb legyen a beazonosítás, jó ha adószám alapján keressük meg a saját civil szervezetünket.

1. Fontos, hogy az EPER rendszerben lévő adataink egyezzenek a Bíróság oldalán található ada-tokkal! Nem egyezés esetén FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES az adatok módosítása a Saját adatok menüpontban, majd egy új regisztrációs nyilatkozatot kell beküldeni az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek (1381 Budapest, Pf. 1407 ).(Adat nem egyezőség esetén a pályázat elutasításra kerül!)

2. Amikor a szervezetük adatait ellenőrzik a bíróság oldalán, ugyanott ellenőrizzék le, hogy fel vannak-e töltve és megnyithatóak/olvashatóak-e a számviteli beszámolóik (előző 2 év)? Ezeket az időbélyegzővel ellátott számviteli beszámolókat érdemes letölteniük, majd feltölteniük az EPER rendszer Dokumentumbeküldőjén keresztül. Amennyiben nem találja, vagy nem tölthető le a beszámoló, azonnal keresse meg könyvelőjét, vagy vegye fel a kapcsolatot a Pécsi törvényszék kezelőirodájával.

Roma nemzetiségi támogatások

Új felhívások jelentek meg a Roma nemzetiségi támogatások keretében. Támogatást négy kategóriában lehet igényelni.

Ø ROMA-NEMZ-CISZ-19

Ø ROMA-NEMZ-KUL-19

Ø ROMA-NEMZ-PED-19

Ø ROMA-NEMZ-TAB-19

Határidő: 2018.11.26.

2019. évi nemzetiségi pályázati felhívások

A Miniszterelnökség Egyházi, Nemzetiségi Kapcsola-tokért és az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Államtitkársága (a továbbiakban: Miniszter-elnökség) megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: Alapkezelő), mint támogató nyílt pályázati felhívást hirdet.

Ø NEMZ-CISZ-19

Ø NEMZ-KUL-19

Ø NEMZ-TAB-19

Ø NEMZ-PED-19

Határidő: 2018.11.26.

A Civil Közösségek Háza programjaiból:

November 24-én, szombaton 16:30 órától  - Ádventi kézműves foglalkozás

November 24-én, szombaton 17 órától - A budapesti KVVKamarakórus  adventi koncertje

Karnagy: Magyaróvári Viktor

November 24-én, szombaton 15 órakor -  Zöld-Híd Alapítvány -  Táncgála

November 26-án, hétfőn 17 órakor - Kozári Piroska ny.tanár, író, festő legújabb novellás-kötetének :  az „Életpecsétek” bemutatója.

Az est Háziasszonya: Fürediné Zita a Népi Írók Baráti Társaságának titkára. Megnyitja: Komlós Attila a Héthatár magazin főszerkesztője.
Közreműködik: Borsós István tárogatón,
Belvárácz Sára 5.oszt. tanuló trombitán. Részleteket olvas fel Király István 7 . oszt. tanuló

November 30-án, pénteken 16:30 órakor - Pécs8-Jelenkor 60 – Összművészeti mustra

December 8-án, szombaton 14:00 - Eurakvilo-Mikulásfutás

December 10-én, hétfőn 18:00 órakor - Az Orosz Központ a Pécsi Magyar-Orosz Társaság és a Pécsi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat közös rendezvénye:

„Adj, hogy adhassunk!”  Adománygyűjtő jótékonysági est. Fellépnek: Székely László - Kazinczy-díjas költő, Anastasia Konchik, Csizmadia Sándor, Boris Yakshov, Gyöngyösi Ferenc, Kiss Péter, Sárkány Krisztina.

Az összegyűjtött adományokat a Számá da noj - Vigyázz reánk Egyesület Gilvánfai Tanodája kapja.