Március havi hírlevél(2019)

Pécsett működő civil szervezetek vezetőinek!

Mellékelten megküldöm Önnek Dr. Páva Zsolt polgármester tájékoztató levelét és a szükséges dokumentumokat a bírósági ülnökök 2019. évi választásával kapcsolatban.

http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/pecsett_mukodo_civil_szervezetek_vezetojenek.pdf

http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/hirdetmeny_alairt_szkennelt.pdf

http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/4a_melleklet_jeloles_minta_-_sima_ulnok.doc

http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/3_melleklet_ulnokok_jogai_es_kotelezettsegei.pdf

http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/5_melleklet_jelolest_elfogado_nyilatkozat_2.doc

NEA Info Nap - 2018. évi elszámolás

Felhívjuk a szervezetek figyelmét, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2018. évi  működési és szakmai pályázatainak megvalósítási határideje 2019. március 31-én lejár. A programoknak eddig kell megvalósulni, valamint a pénzügyi megvalósítás határideje is március 31. A költségvetés módosításának végső határideje is március 31. 23.59. A módosítási kérelmet elektronikus formában az EPER-ben kell benyújtani.

Az elszámolási határidő április 30.

2019. március 21-én, csütörtökön 15 órától a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2018. évi pályázatainak elszámolásáról tartunk tájékoztatót a Civil Közösségek Házában (Pécs, Szent István tér 17)

Részvételi szándékát kérjük jelezze a bmcicatckh.hu e-mail címen!

Jogi tanácsadás

2019. március 20-án, szerdán 15.00-tól dr. Koltai Péter ügyvéddel nyílik lehetőség egyéni jogi konzultációra a Civil Közösségek Házában, a civil szervezetek jogi problémáival kapcsolatos kérdésekről.
Az egyéni konzultációra előzetes bejelentkezés alapján adunk pontos időpontot.

Jelentkezni lehet a a Nevelők Háza Egyesület elérhetőségein:
Tel: (72)215-543, fax: (72)315-679, e-mail: infoatckh.hu

Kérjük, hogy a konzultációra a szervezetükkel kapcsolatos összes lényeges jogi dokumentációt hozzák el magukkal!

Civil Véradás

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága elkötelezett a civil szféra folyamatos fejlesztésében, a helyi közösségek megszervezésében, az önkéntesség, illetve a civil szervezetek aktivitásának előmozdításában.

A fenti célkitűzésekhez illeszkedve 2019. április 9-10-11. napokon szeretnénk civil véradó napok kerülnek megrendezésre országszerte.  A program lényege a véradás fontosságára való felhívás, illetve a civil szervezetek társadalmi felelősségvállalásának erősítése. A véradás technikai lebonyolítója az Országos Vérellátó Szolgálat és a Miniszterelnökség koordinációjával valósulna meg.

A pécsi alkalom 2019. április 10-én, szerdán 13-18 óráig lesz Pécsett a Civil Közösségek Házában (Pécs, Szent István tér 17.)