Június havi hírlevél(2019)

Tájékoztatás civil szervezetek nyilatkozat-tételi kötelezettségéről

Tisztelt Hölgyem / Uram,

összhangban a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvénnyel (rövidítve: Pmt.) tájékoztatom, hogy minden üzleti kapcsolattal rendelkező jogi személynek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet képviselőjének ismételten nyilatkoznia kell a jogi személy vagy a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet tényleges tulajdonosáról, valamint a tényleges tulajdonosra vonatkozó adatokról. A kötelezettség a civil szervezetek részére is fennáll.

A civil szervezet bankszámláját vezető pénzintézet a nyilatkozat elmulasztása esetében a vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint köteles megtagadni az érintett ügyfél megbízásainak és ügyleteinek teljesítését, azaz akár támogatási pénzek felhasználásától, vagy Szja 1%-kal kapcsolatos tranzakcióktól is eleshet a szervezet.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a nyilatkozatok megtételére 2019. június 26-ig van lehetőség.

 

Kedves Reménybeli Jövendő Tanuló Fesztivál Résztvevő!

2019. szeptember 25-28. között ismét megrendezzük a Pécsi Tanuló Fesztivált, immár harmadik alkalommal.

Az előkészítés megkezdődik azzal, hogy találkozóra hívjuk a korábbi és jövőbeli potenciális résztvevőket a Civil Közösségek Házába 2019. június 17-én, hétfőn 15 órára és reméljük, hogy minél többen el tudnak jönni erre a  felvezető összejövetelre. A találkozó pontos programjáról és a részletekről a csatolt fájlban olvashatnak. http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/3._pecsi_tanulo_fesztival_felhivas_2019_0.pdf

 

A TOP-6.9.2-16-PC1-2017-00001 azonosítószámú „A helyi identitás és kohézió erősítése Pécs városában” projekt keretében meghívjuk Önöket a júniusi második közösségi beszélgetésre, amelynek témája a városrészi interjúkötetek bemutatása.

A közösségi beszélgetés helye: Civil Közösségek Háza (7624 Pécs, Szent István tér 17.)
A közösségi beszélgetés ideje:  2019. június 24. hétfő 13:00

A közösségi beszélgetés helye: Pákolitz István Közösségi Ház (7629 Pécs, Komját Aladár u. 2.)

A közösségi beszélgetés ideje: 2019. június 19. szerda 16:00 óra


A helyi civil közösségek programalkotó munkáját segítve a helyi egyesületek, alapítványok, önszerveződő közösségek aktivistái és a város kulturális-szellemi életét meghatározó döntéshozók, intézményvezetők nyilatkoztak arról, hogy miként látják Pécs, és azon belül a városrészek, vagy az ott működő szervezetek jelenét, és miképpen fogalmazzák meg a szükséges változások lényegi kérdéseit munkájukban vagy a közösség mindennapjaiban. 

Az elemzési eredmények 13 önálló kötetben jelennek meg, kiegészülve több, a városrészi vagy szervezeti tevékenységeket is megvilágító interjúval is.

PROGRAM: A városrészi interjúkötetek bemutatása

Képzés

A Baranya megyei Civil Információs Centrum "Segítség, nyertem!" címmel képzét hirdet a NEA-19 pályázatok nyerteseinek.

A képzés helyszíne: Civil Közösségek Háza (Pécs, Szent István tér 17.)

A képzés ideje: 2019. június 27, csütörtök 15 óra;

A képzésén gyakorlati tanácsokat kapnak a részt vevők a NEA pályázatok megvalósításához, valamint megismerkedhetnek a mindennapokban is hasznáható praktikákkal.

A képzés térítésmentes, jelentkezni a bmcicatckh.hu címen lehet. Jelentkezési határidő: 2019. június 25, kedd

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Fűri Ildikó, a CIC szakmai vezetője

Országos Mentőszolgálat híre

Az Országos Mentőszolgálat önkéntes programja  keretében Önkénteseket toboroz Érettségi Bizonyítvánnyal rendelkező 18 és 21 éves fiatalok közül.
A programra jelentkező fiatalok betekintést nyerhetnek a mentősök mindennapjaiba, valamint nyelvi és OKJ-s képzésben vehetnek rész, ezek mellett teljes körű TB támogatásban részesülnek.
Az alábbi linken megtekinthető a programhoz tartozó honlap link-je: http://toborzas.mentok.hu/   

A következő linken, pedig a program eseményeit lehet nyomon követni:
https://www.facebook.com/legyelhos/