Július(2019)

Jogi kisokos

2019. július 15-én, a Bíróságok Napjával kezdetét vette a bíróságokon a törvénykezési szünet, amely 2019. augusztus 20-ig tart. A törvénykezési szünet tartama alatt a bíróságok - fő szabály szerint - nem tartanak tárgyalásokat.
 
A polgári eljárásokban - bizonyos kivételektől eltekintve - nem számít bele a határidőkbe a törvénykezési szünet időszaka. A határidők számításának általános szabályai irányadók azonban az ítélkezési szünet alatt is a soron kívüli eljárás, előzetes bizonyítás esetén, egyes végrehajtási perekben és nemperes eljárásokban.
 
Büntető ügyekben a határidők számítását a törvénykezési szünet nem érinti. A büntető bírák ez idő alatt is eljárnak az előállításos ügyekben és döntenek a kényszerintézkedések tárgyában.
 
Az egyes bíróságokon a kezelőirodák nyitva tartanak, az ügyfelek benyújthatják a beadványaikat és betekinthetnek az iratokba.

Pályázatok

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelent a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsának döntése szerint, a Nemzeti Együttműködési Alap „Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2019." című, NEA-19-N jelű pályázat kiírása. A pályázat célja a civil szervezetek működésének támogatása.

A civil szervezet működéséhez jelen kiírás keretében akkor biztosítható támogatás, ha a civil szervezetek által gyűjtött és a számviteli beszámolójában feltüntetett adomány után járó tíz százalékos normatív kiegészítés eléri a 10.000,- Ft-ot (a számviteli beszámolóban adományként feltüntetett összeg legalább 100.000,- Ft). Az adományok után járó normatív kiegészítésként nyújtott működési támogatás legfeljebb 500.000,- Ft értékig biztosítható.

A pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. látja el.

A pályázat benyújtásnak határideje: 2019. augusztus 28. 23:59

A pályázatokat az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren keresztül (EPER-ben) lehet benyújtani.

A pályázati kiírások a következő linkeken érhetők el: http://www.civil.info.hu/web/nea/palyazatok és https://bgazrt.hu/tamogatasok/nemzeti-egyuttmukode...

 

 Az EMMI nyílt pályázatot hirdet kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatására minősítéssel nem rendelkező zenekarok és énekkarok részére.
Pályázók köre: Ifjúsági koncertek, kortárs zenei bemutatók megrendezése. Az a minősítéssel nem rendelkező zeneművészeti tevékenységet ellátó, előadó-művészeti szervezet, amely megfelel az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény (Emtv. ) 44. § 5., 7., 8., 18., 19., 25., 32., és 55. pontjában meghatározott feltételeknek.
Altéma kódszáma: 314132/3
Megvalósítás időtartama: 2019. április 1. - 2020. március 31.
Benyújtási határidő: 2019. augusztus 10., éjfél.
Megjelentetés dátuma: 2019. július 11.

Az EMMI nyílt pályázatot hirdet kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatására minősítéssel nem rendelkező zenekarok és énekkarok részére.
Pályázók köre: Külföldi fesztiválon, meghívás alapján teljesítendő külföldi vendégjátékon, koncertturnén való részvétel. Az a minősítéssel nem rendelkező zeneművészeti tevékenységet ellátó, előadó-művészeti szervezet, amely megfelel az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény (Emtv. ) 44. § 5., 7., 8., 18., 19., 25., 32., és 55. pontjában meghatározott feltételeknek.
Altéma kódszáma: 314131/3
Megvalósítás időtartama: 2019. április 1. - 2020. március 31.
Benyújtási határidő: 2019. augusztus 10., éjfél.
Megjelentetés dátuma: 2019. július 11.

„CIVIL INFO – NEA 2020” című országos tájékoztató rendezvény

Tisztelt Civil Szervezeti Vezető!

A Nevelők Háza Egyesület, mint a Baranya Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa tisztelettel meghívja Önt és a civil szervezet tisztségviselőit, tagjait, érdeklődőket a „CIVIL INFO – NEA 2020” című országos tájékoztató rendezvény pécsi előadására, amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartanak.

A rendezvény időpontja: 2019. szeptember 10, kedd, 13:00–15:00 (regisztráció 12:30-tól)

A rendezvény helyszíne: Civil Közösségek Háza, Konferenciaterem (7624 Pécs, Szent István tér 17.)

Kérjük, részvételi szándékát a bmcicatckh.hu e-mail címen jelezze a civil szervezet és a résztvevő nevének megadásával! Szeretettel várjuk a rendezvényen!

http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/civil_info_-_nea_2020_orszagos_tajekoztato_rendezveny_meghivo.pdf

 

Tisztelt Tanuló Fesztivál Résztvevő!
 
Örömmel értesítjük, hogy megnyílt a 3. Pécsi Tanuló Fesztivál regisztrációs felülete, amely a http://ptf.ckh.hu felületről érhető el.
Először a szervezetet kell beregisztrálni, majd a helyszínt, végül a programot az első, vagy a második napra, vagy mindkettőre.
A 0. napra csupán résztvevőként lehet jelentkezni egy nemzetközi, angol nyelven zajló ifjúsági konferenciára.
A sikeres regisztrációról visszaigazoló emailt kap.
Ha bármilyen kérdése lenne kérjük, hogy az infoatckh.hu email címre jelezze.
 Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 1.
Várjuk jelentkezésüket a 3.Pécsi Tanuló Fesztiválra!

A Civil Közösségek Háza 2019. augusztus 26-30-ig zárva tart. Ebben az időszakban a Civil Információs Centrum szolgáltatási sem lesznek elérhetőek!