Januári hírlevél (2018)

Pályázatok

További információk http://www.joszolgalatdij.hu/jeloles

  • Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA)  2018. évi működési célú és szakmai pályázatai is.

A felhívások az alábbi linkeken érhetők el: http://www.civil.info.hu/web/nea/palyazatok

A működési célú pályázatok beadása 2018. január 15-18(!) között kollégiumonként más-más időpontban.

A szakmai pályázatok beadása 2018. január 29 és február 1 között kollégiumonként más-más időpontban.

A Pályázattal kapcsolatban

2018. január 4-én, csütörtökön 15 órától tartunk tájékoztatót az érdeklődőknek a Civil Közösségek Házában (Pécs, Szent István tér 17.)
2018. január 5-én, pénteken 14 órától pályázatíró műhelyre várjuk a kezdő pályázókat.

Egyéni tanácsadásra munkanapokon 9-17 óráig (előzetes megegyezés alapján ettől eltérő időpontban is) van lehetőség telefonon a 72/215-543 számon, e-mailben a bmcicatckh.hu címen, vagy személyesen a Civil Közösségek Házában.

 

Program ajánló

 

A Nevelők Háza Egyesület az Európai Unió támogatásával ingyenes önismereti Pszichodráma csoportot indít Pécs felnőtt lakosai számára.

Várunk mindenkit, aki elakadt az életében és szeretne új lendületet venni, megtalálni a kivezető utat nehéz élethelyzetéből. A drámacsoport biztonságos közege elősegíti az elakadások feloldását. A csoportot ajánljuk továbbá azoknak is, akik egyszerűen csak szeretnének feltöltődni, új erőt nyerni a folytatáshoz, vagy az újrakezdéshez.

Helyszín: Nevelők Háza Egyesület, Civil Közösségek Háza, Pécs, Szent István tér 17.

A csoportfolyamat 12 alkalomból áll, havonta egy alkalommal, szombati napokon, alkalmanként 8 órában (45 perces órák) tervezzük.

Az indulás várható időpontja: 2018. február második fele.

Csoportvezetők: Mátis Eszter (tanár, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, mediátor, pszichodráma asszisztens) és Végh Márta (szociológus, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, pszichodráma asszisztens, irodalomterápiás csoportvezető).

Jelentkezési határidő: 2018. 02.05.

Túljelentkezés esetén a hátrányos helyzetben lévők előnyt élveznek.

A jelentkezőkkel a csoportvezetők a csoport indulása előtt rövid személyes beszélgetést terveznek.

Jelentkezni és érdeklődni az ematisatfreemail.hu, vagy az mvegh2atgmail.hu e-mail címen, vagy telefonon, a 20-359-7557, illetve a 30-312-7228-as telefonszámon Végh Mártánál, és Mátis Eszternél lehet.

Közfoglalkoztatásról


Felhívjuk  a civil szervezetek figyelmét, hogy a közfoglalkoztatás rendszeréről, aktualitásairól, jó gyakorlatokról és statisztikai adatokról a http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu honlapon tájékozódhatnak, ahol megtalálható a vonatkozó jogszabályok, dokumentumok gyűjteménye, valamint figyelmükbe ajánljuk a gyakran ismételt kérdéseket is.