Hírlevél 7.

A Baranya Megyei Civil Információs Centrum szeptember-októberi hírlevele

HÍREK

Uniós források felhasználásáról egyeztettek az NGTT ülésén

A 2014 és 2020 között Magyarország rendelkezésére álló európai uniós források tervezéséről, felhasználásáról egyeztettek a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) szerdai budapesti ülésén. Az operatív programokra szánt források elosztásával minden oldal egyetértett. A civilek arra hívták fel a figyelmet, hogy a civil és nonprofit szektort is a gazdaság tényleges szereplőjének kell tekinteni, míg a munkavállalók a foglalkoztatás bővülésének fontosságát, a munkaadók pedig a gazdasági növekedés elsődlegességét hangsúlyozták. Bővebben..

Új Központi Ügyfélszolgálati Irodát hozott létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Gyorsabb és egyszerűbb ügyintézést tesz lehetővé az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) új, akadálymentesített Központi Ügyfélszolgálati Irodája. A 2013. szeptember 2-án megnyílt iroda kulcsait Balog Zoltán miniszter adta át jelképesen az ügyfélszolgálati iroda vezetőjének, ahol ezen túl egy helyen szociális, család, idős- és egészségügyi, valamint oktatási kérdésekben is tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők. Bővebben..

Tájékoztatás a 2013. rendelkező évi szja 1%-os civil kedvezményezettek részére

A 2012. évi Szja 1 %-ának a felajánlásáról szóló, 2013. rendelkező évi nyilatkozatokban az adófizető magánszemélyek által érvényesen megjelölt kedvezményezettek részére az állami adóhatóság 2013. szeptember 1-jéig juttatta el a felhívó-tájékoztató levelet, amelyben a szervezetek tájékoztatást kaptak a részükre felajánlott Szja 1 %-os összeg várható nagyságáról, és azon törvényi feltételekről, amelyek meglétét a levél kézbesítését követő 30 napon belül igazolniuk kell. Bővebben..
 
Norvég Civil Támogatási Alap

A beadott és támogatott pályázatokról bővebben..

Civil szervezetek szolgáltatásai árverésen

A Civil Licit pályázat eredményeként tizenegy civil szervezet nyert jogot arra, hogy szolgáltatásukat a Civil Licit fenntarthatósági aukcióján, november 12-én árverésre bocsátják. Bővebben..

PÁLYÁZATOK

Abroncsadományozási programot hirdetett nonprofit szervezeteknek a Hankook Tire Magyarország

Kisebb alapítványok és egyesületek pályázhatnak társaságonként három garnitúra gumiabroncsra csütörtöktől a szervezet honlapján. Pályázati határidő: 2013. szeptember 25. Bővebben..

PROGRAMOK

A Civil Közösségek Háza infrastrukturális fejlesztése, új szolgáltatások indítása Pécsett a civil segítő hálózatok megerősödéséért (DDOP-3.1.3/F-11-2011-0014) c. projekt keretében sor kerül a
Hálózatépítés és fejlesztés Baranya megyében, valamint az ehhez kapcsolódó partnerségi programok generálása és fejlesztése c. szemináriumra, amelyre ezúton tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt.

A szeminárium keretei: 40 jelenléti óra (5 napban).
A szemináriumot Bárdos Ferenc, az Életfa Környezetvédő Szövetség (Eger) ügyvezetője, a ProHáló Hálózat hálózati tanácsának tagja tartja. Bővebben..

I. CSR Baranya Konferencia

Szeretettel várjuk az érdeklődőket az I. CSR Baranya konferenciára, melyet 2013.09.20-án 9:00-13:00 óráig rendezünk meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara dísztermében. Bővebben..

I. CSR Baranya Konferencia „PIACTÉR” felkészítő találkozó

Szeretettel meghívunk a Pécsi munkaCsopoRt által szervezett 1. CSR Baranya Konferencia (2013. szeptember 20.) kapcsán megrendezésre kerülő
„PIACTÉR” esemény  felkészítő találkozójára, 2013. szeptember 9-én, 10:00 – 17:00 órára, a Civil Közösségek Házába (7621 Pécs, Szent István tér 17.)

A felkészítő nap programja:

10:00-13:00  CS ismeretek; tárgyalási módszerek és technikák
13:00-13:30 Szendvicsebéd
13:30-17:00  Felkészülés a rendezvényre:

  • megjelenéssel kapcsolatos ötletek és javaslatok összegyűjtése
  • a Piactér módszere

Bövebben..

A Civil Közösségek Háza szeptemberi programjai