Hírlevél 6.

A Baranya Megyei Civil Információs Centrum július-augusztusi hírlevele

HÍREK

300 millió forint civil szervezetek működésére

Idén első alkalommal pályázhattak civil szervezetek adományok után járó normatív kiegészítésekre a Nemzeti Együttműködési Alapból. A normatív kiegészítésekre közel 300 millió forint állt rendelkezésre.

A 2013. évben a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) új pályázata jelent meg: az adományt gyűjtő civil szervezetek normatív kiegészítést igényelhettek. Ezt az új támogatási formát azok a szervezetek vehették igénybe, amelyek már lezárták 2012. évüket és számviteli beszámolójuk alapján adományt gyűjtöttek. Ezen adományok 5 %-a (maximum 250 000 forint) erejéig automatikusan támogatásban részesültek. Bővebben...

Magyarok hozták el a legtöbb díjat az Erste társadalmi integrációs pályázatán

A csütörtök este Bécsben megtartott díjátadón harmadik díjat vehetett át a budapesti KÁVA kulturális műhely gyerekeknek szóló társadalmi színháza. A további díjazottak között van a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány biobrikett-programja, az egri Nyitott Kapuk Egyesület Mese a sebekre programja, a pécsi Fogd a Kezem és a Szemem Fénye alapítványok egy-egy programja, a budapesti Hello Wood Fesztivál szociális építészeti program, valamint a Feldmár Intézet fogvatartottak újbóli társadalmi beilleszkedését segítő programja. Különdíjjal ismerték el a Társaság a Szabadságjogokért gyöngyöspatai krízisintervenciós tevékenységét. Bővebben..

Jótékonyságsziget csupa nők közt

A második alkalommal nemzetközivé bővülő Jótékonyságsziget része lesz a Csupa Nő kiállításnak. A civilszervezetek részvételével megrendezésre kerülő rendezvényt több szakmai, kulturális és közönségprogram kíséri. Naponta lesz civil-cég üzleti reggeli és civilpartnerség teadélutánok. A kerekasztal beszélgetések kiemelt témája lesz a családbarát közgondolkodás népszerűsítése, valamint a nők felvilágosítása az áldozattá válás elkerülésében. Bővebben..

PÁLYÁZATOK

A MOL a beteg gyerekek gyógyulásáért

A MOL Új Európa Alapítványa 2013-ban is meghirdeti a MOL Gyermekgyógyító Program pályázatát. Ennek célja, hogy krónikus betegségben szenvedő, fogyatékkal élő vagy veszélyeztetett gyerekeknek, fiataloknak segítsen. A beteg gyerekek számára élmény- vagy művészetterápiás programokat megvalósító szervezetek nyújthatnak be pályázatot. Bővebben..

Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nők és férfiak közötti harmonikusabb együttműködés elősegítése CSP-KÖZG-13

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyért felelős Államtitkársága megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet (továbbiakban: Lebonyolító) az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.), valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.), alapján nyílt pályázatot hirdet „Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nők és férfiak közötti harmonikusabb együttműködés elősegítése” témakörben. Bővebben..

Az ELMŰ-ÉMÁSZ és az ARC óriásplakát-pályázata

Közös álmunk, az igazi rezsicsökkentés hatékonyan csak hosszú távon és kreatívan teremthető meg. Neked vannak ötleteid arra, hogy hogyan kellene csökkenteni az energiafelhasználást? Döntsd el, találd ki és mutasd meg egy képen nekünk! Küldhetsz fotót, rajzot, szöveget, bármit a kapcsolási rajztól az olajfestményig.
Számít, hogy milyen jövőt teremtünk magunknak, mert abban fogunk élni. Pályázz, és mutasd meg kreatív, ötletes, vicces vagy komoly elképzeléseidet az energiatakarékosság jövőjéről! Bővebben...

Fenntarthatósági Nap 6 pályázat
Téma: Mentés.Másként


Mutasd meg, mihez értesz: filmforgatás, fotózás, festés, formatervezés vagy zene? A lényeg, hogy maradj a témánál, ami a fenntarthatóság, és ezen belül mutasd meg, Te hogyan mentesz másként. Azaz mit teszel a környezetért, a közösségért, az etikus fogyasztásért...másként?
Amit nem kérünk: elcsépelt, agyon hangoztatott témákat (mint pl. szelektív hulladékgyűjtés).
Amit kérünk: újdonság, innováció, ötletesség, akár humor. Ja, és kreativitás! Bővebben...

A Havasweb Kft. pályázati felhívása alapítványoknak, non-profit szervezeteknek

A Havasweb Kft. innovatív, egyedi webfejlesztéssel, tanácsadással foglalkozik, saját maga által kifejlesztett technológiákkal dolgozik.  A pályázat célja, hogy olyan nonprofit szervezeteket segítsenek, akiknek eddig nem volt lehetőségük elmélyülni a webes világ tengerében, és így nem tudták maximálisan kihasználni annak előnyeit. Bővebben..

PÁLYÁZAT- csatlakozni kívánó civil szerveztek számára

Idén is lesz az Ördögkatlan Fesztiválon Esélykikötő, de az előző évekhez képest néhány változtatással. Az idei évben alapvetően nem kitelepülésekben gondolkodunk, hanem egy olyan közösségi tér megteremtésében, amelyben a civil szervezetek interaktív programokkal várják a Fesztivál közönségét.
Az Esélykikötő tematikájában változatlan: az emberi jogok, az esély- és közösségteremtés, a környezettudatosság és az önkéntesség témaköréhez kapcsolódó szerveztek jelentkezését várjuk. Főként olyan mini projektekben gondolkodunk, amelyek időben, célcsoportban és tevékenységi körben egyaránt strukturáltak. Bővebben..

PROGRAMOK

Adj vért! - Három megye összefog

A Magyar Vöröskereszt és az OVSz 2013. 07. 19-én 11.00 – 17.00 óra között „Három megye összefog” elnevezéssel közös véradást szervez a Dél-dunántúli Régióban. Az összefogás célja a régiónkban az egyenletes vérellátás biztosítása a nyári időszakban.

Pécsen immár harmadik alkalommal a Civil Közösségek Házában várják a véradókat, gulyáslevessel, kaláccsal, sörrel, ajándékokkal. A jó hangulatról Nagy Bandó András író, humorista gondoskodik.

Játéksziget és Olvasóliget a Civil Közösségek Háza kertjében

Hétfőtől csütörtökig 10-16-ig, pénteken 10-14 óráig várunk mindenkit játékokkal, homokozóval, olvasósarokkal, madárcsicsergéssel!

Ördögkatlan fesztivál - Esélykikötő

2013. július 30. – augusztus 3. Bővebben...

A Civil Közösségek Háza júliusi programjai