Februári hírlevél (2018)

Jogi sarok

Jogi konzultáció

2018. február 14-én, 15-tól  dr. Horváth Péter ügyvéddel nyílik lehetőség egyéni jogi konzultációra a Civil Közösségek Házában, a civil szervezetek  jogi problémáival kapcsolatos kérdésekről.
Az egyéni konzultációra előzetes bejelentkezés alapján adunk időpontot.

Jelentkezni lehet a a Nevelők Háza Egyesület elérhetőségein:
Tel: (72)215-543, fax: (72)315-679, e-mail: infoatckh.hu

Kérjük, hogy a konzultációra a szervezetükkel kapcsolatos összes lényeges jogi dokumentációt hozzák el magukkal!


Figyelem csalás!
Az Országos Bírósági Hivatalra hivatkozva egy budapesti székhelyű cég az A&E Media Group Kft.hívja a szervezeteket az alábbi problémával: felhívja a szervezet vezetőjének a figyelmét, hogy a beküldött számviteli beszámolója nem felel meg a törvényi előírásoknak. Azonnal ajánlatot tesznek a hibák javítására, természetesen megfelelő díjazás ellenében. A szerződést és a “hiba listát” futárral küldik, akinek azonnal fizetni kell.
Az egy csalás, az OBH senkit nem bízott meg ilyen feladattal. Törvényességi ellenőrzést csak a Törvényszékek, illetve az Ügyészségek végezhetnek.
Figyeljen mindenki!

Az OBH sajtóközleménye


Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a beszámolók benyújtásához szükséges korábbi évekre vonatkozó nyomtatványok frissített verziója, illetve a 2018. évi beszámoló elkészítéséhez szükséges nyomtatványok (PK-441, PK-442) 2018. február 1-jétől érhetők el a Civil eljárás során alkalmazandó nyomtatványok között (http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezet...).
 
Elektronikus megküldés esetén 2018. január 1-jétől a beszámoló előterjeszthető a szervezet Cégkapuján keresztül is. Amennyiben meghatalmazással járnak el, felhívjuk a figyelmüket, hogy a polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény 325.§ (1) bekezdésének b) pontja szerint a teljes bizonyító erejű magánokiraton a tanúk nevét és lakóhelyét olvashatóan kell feltüntetni, valamint mindkét tanú aláírásával el kell látni. A meghatalmazáshoz szükséges szerkeszthető okirat sablon az alábbi oldalon érhető el (V/a. pontban): http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezet...
 
Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a beszámolók feldolgozásának gyorsítása érdekében elsősorban a fenti meghatalmazás mintát szíveskedjenek használni. (http://birosag.hu/media/aktualis/civil-beszamolok-...)

Szervezeteink programjaiból

FÓRUM SOROZAT A MAGYAROK EREDETÉRŐL

2018. február 8-án, csütörtökön 17 órakor a Civil Közösségek Házában (Pécs, Szent István tér 17.)

Dr. Obrusánszky Borbála történész-keletkutató ingyenes előadása A magyarság őseinek nyomában Keleti  utakon

KELET  KAPUJA folyóirat bemutatása - beszélgetés Demeter Lászlóval, a lap kiadójával


A Reménysugár Kulturális Egyesület szeretettel hívja az egészséges életmód iránt érdeklődőket előadássorozatuk következő rendezvényére. Vendég: Koprivanecz Magdolna dietetikus, valamint Karfner Dávid gasztroblogger.
A rendezvény regisztrációhoz kötött így kérjük jelezzen vissza e-mailben, vagy a plakáton látható telefonszámon


 

A Civil Közösségek Háza februári programjai:

http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/02_februar_leporello.docx