Áprilisi hírlevél (2018)

PÁLYÁZATOK

2018. április 12-én, csütörtökön 14.30-tól a Visegrádi Alap pályázatairól tartunk tájékoztatót Pécsett a Civil Közösségek Házában (Pécs, Szent István tér 17.)

Részvételi szándékát kérjük az alábbi e-mail címen jelezze: bmcicatckh.hu

 

Az Európa a polgárokért program pályázata városok / települések és testvérvárosi bizottságaik vagy más, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek számára.

TESTVÉRVÁROSI TALÁKOZÓK

Milyen projekteket támogat?

  • amelyek testvérvárosokból érkező polgárok széles rétegei számára szerveznek találkozási alkalmat
  • a program célkitűzéseivel összhangban lévő témák köré épülő projektek
  • elsőbbséget élveznek az éves prioritásokra irányuló projektek

Benyújtási határidő: 2018. szeptember 1.

Részletes kiírás: http://www.tka.hu/palyazatok/127/testvervarosi-tal...

AZ ÖSSZMŰVÉSZETI PROGRAMOK KOLLÉGIUMA NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG KREATÍV EURÓPA PROGRAMJÁBAN (2014-2020) RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA

Pályázati cél: az Európai Bizottság Kreatív Európa programjának (2014-2020) „Európai együttműködési projektek”, „Európai platformok” területei keretében megítélt támogatásról szóló hatályosított szerződésben előírt szükséges önrész meghatározott hányadának biztosítása.

Pályázati feltételek: a pályázó az NKA portálján a regisztrációt megtette.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

A támogatás forrása: a 2017. évi C. törvény Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről, LXVII. Nemzeti Kulturális Alap fejezet.

A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 60.000.000 Ft címzett keret.

Részletek:http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_f...

Társadalmi vállalkozás Keltető program 2018

A Badur Alapítvány programja társadalmi vállalkozás ötletek kidolgozását, tesztelését támogatja. Olyan non-profit szervezetek vagy informális csapatok jelentkezését várják, akik hátrányos helyzetű, szegénységben/mélyszegénységben élő közösségekkel dolgoznak. A program 4x1 napos  workshopot és szakmai mentorálást nyújt, majd a program lezárása után az alapítvány a legígéretesebb ötletekhez további pénzügyi/szakmai segítséget ad. A kezdeményezés szakmai partnere a SIMPACT Nonprofit Kft.

A programra online lehet jelentkezni 2018. április 20-ig.

További információ a programról és a jelentkezés feltételeiről bővebben itt:

http://www.badurfoundation.org/project-details/hat...


AzEmberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Csoóri Sándor Alap nyíltpályázatot hirdet a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására

A Program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc népzenei együttesek és népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése.

Részletes kiírás: http://www.emet.gov.hu/felhivasok/felhivas65/
Benyújtási határidő: 2018. április 21.
 

JOGI KISOKOS

2018. április 11-én, szerdán 15-tól dr. Horváth Péter ügyvéddel nyílik lehetőség egyéni jogi konzultációra a Civil Közösségek Házában, a civil szervezetek jogi problémáival kapcsolatos kérdésekről.
Az egyéni konzultációra előzetes bejelentkezés alapján adunk időpontot.

Jelentkezni lehet a a Nevelők Háza Egyesület elérhetőségein:
Tel: (72)215-543, fax: (72)315-679, e-mail: infoatckh.hu

Kérjük, hogy a konzultációra a szervezetükkel kapcsolatos összes lényeges jogi dokumentációt hozzák el magukkal!

Megtévesztő megkeresések a civil szervezetek beszámolóival kapcsolatban

Több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint civil szervezetek megtévesztő megkereséseket kaptak különböző gazdasági társaságoktól. E társaságok azt ajánlották, hogy ellenszolgáltatás fejében törvényességi és gazdasági szempontból átvizsgálják, javítják a civil szervezetek beszámolóit. Ezáltal megelőzhetik az esetleges retorziókat.
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy a civil szervezetek beszámolóival kapcsolatban az OBH feladata kizárólag azok nyilvántartása és közzététele. Az OBH tartalmában, érdemében nem vizsgálja a beszámolókat, valamint a civil szervezetek gazdálkodási tevékenységét sem, ilyen vizsgálatokra ugyanis nincs hatásköre. 
 
Kérjük, ha ilyen tartalmú megkeresést kapnak, azt utasítsák el, illetve haladéktalanul jelezzék az illetékes törvényszéknek, vagy a nyomozóhatóságnak.

PROGRAMOK

Második alkalommal hirdeti meg a Közösségek Hetét a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás  EFOP-1.3.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretei között a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma.

Rendezvénysorozatunkkal a közösségi kezdeményezések erejét, a társadalmi együttműködés és a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánjuk láthatóvá tenni, melyre idén megújult programstruktúrával 2018. május 7. és 13. között kerül sor.

A programsorozatra az alábbi linken lehetséges regisztrálni: http://kozossegekhete.hu/

További információk, illetve a tavalyi Közösségek Hete rendezvényekről beszámolók itt találhatók:
http://cselekvokozossegek.hu/hirek-esemenyek/kozos...

Nyugdíjas közösségek figyelem!

A szolnoki  "Kabaré és Dalkör" 18. alkalommal rendezi meg a Szolnoki Strand Party-t 2018. július 21-22-én. Jelentkezni az alábbi kategóriákban lehet: vers, szavalás, szóló ének, kórus ének, tánc, próza. Egy - egy előadás időtartama kb. 5-10 perc.

A jelentkezéseket 2018. július 15-ig várjuk, az alábbi címen, telefonszámon: Bózsó Józsefné, 5000 Szolnok, Kőműves út 11. Telefon: +36 30 536-0682, 56/ 344-875 , e-mail: bfrozikaatgmail.com

A Népi Írók Baráti Társasága rendezésében április 19-én, csütörtökön 16:30-tól a Civil Közösségek Házában (Pécs, Szent István tér 17)

Megemlékezés Kodály Zoltán születésének 135. évfordulójáról. Előadó: Ivasivka Mátyás karnagy, ny. középiskolai tanár

Április 27- én pénteken 18 órától Ébenfa Fafúvós Együttes évadzáró koncertje

Műsor:http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/meghivo_eben.pdf

 

A Civil Közösségek Háza programjairól tájékozódhat a http://www.ckh.hu/ vagy https://www.facebook.com/ckhpecs/ oldalakon