Agusztus havi hírlevél (2018)

Pályázatok

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelent az Miniszterelnökség által biztosított forrásból, a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsának döntése szerint, a Nemzeti Együttműködési Alap „Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatásra civil szervezetek részére 2018." című pályázati kiírása.  A pályázat célja a civil szervezetek működésének támogatása.

A civil szervezet működéséhez jelen kiírás keretében akkor biztosítható támogatás, ha a civil szervezetek által gyűjtött és a számviteli beszámolójában feltüntetett adomány után járó öt százalékos normatív kiegészítés eléri a 10.000,- Ft-ot (a számviteli beszámolóban adományként feltüntetett összeg legalább 200.000,- Ft). Az adományok után járó normatív kiegészítésként nyújtott működési támogatás legfeljebb 500.000,- Ft értékig biztosítható.

A korábbi évekhez hasonlóan a lebonyolítással kapcsolatos feladatokat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő látja el.
A pályázatokat legkésőbb 2018. szeptember 10. napjáig, kizárólag az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren keresztül (EPER-ben) lehet benyújtani.

Fotópályázat


Országosan, minden megyében az ott működő CSEÖH irodák egyszerre, Gyereknapon hirdették meg ezt a pályázatot KAMERA FAMÍLIA címen.
A feladat elég egyszerűnek tűnik, egy kép a családi nyaralásról ( telefonnal is elkészíthető), mellé egy fél oldalnyi leírás arról, hogy miért volt  számára fontos az a pillanat, és beküldés.

http://hirlevel.ckh.hu/sites/default/files/cseo_palyazat_0.jpg

Programajánló

A Cselekvő Közösségek projekt rendszeresen szervez ingyenes, három napos tanulmányutakat TOP 5.3.1-16 pályázat nyerteseinek, illetve önkormányzatok, kulturális intézmények, kulturális civil szervezetek munkatársainak. Ezúttal Heves megyébe hívjuk Önöket közösségfejlesztő jó gyakorlatok megismerése céljából.

A tanulmányúthoz Baján/Szekszárdon/Pakson lehet csatlakozni, innen autóbusz szállítja tovább a résztvevőket Heves megyébe.

Részletek a tanulmányútról az alábbi linken találhatók:

https://cselekvokozossegek.hu/heves-megye-haromnap...

 

Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás, EFOP-1.3.1-15-2016-00001 számú kiemelt európai uniós projekt keretei között  újabb külföldi tanulmányutat indítunk Szlovéniába és Olaszországba. Az utazás időpontja: 2018. szeptember 03-06.

A tanulmányútról bővebb információ az alábbi linken érhető el (a regisztrációs link is ezen az oldalon található):

https://cselekvokozossegek.hu/ujabb-kulfoldi-tanul...

Jelentkezési határidő: 2018.augusztus 21. 12 óra

 

A Kisház Kávézó minden hónap utolsó szombat délelőttjén Kid's Café-vá, azaz Gyermek Kávézóvá alakul. Matinéval, zsúrhangulattal, fejlesztő játékokkal, kreatív ötletekkel és gyermekízlésnek is kedvező ételekkel és italokkal várjuk a piciket és a nagyokat! :)

Az első alkalomra augusztus 25-én kerül sor, partnerünk pedig a Mese-Tér-Kép lesz!

10:00-11:30 Disney Klasszikusok: A kis hableány mesefilmvetítés
11:30-13:00 SellőParti a Mese-Tér-Képpel

Gyertek, hozzátok el a kis tesót, nagy tesót, anyut, aput, nagymamát és a nagypapát is!

 

A Baranya megyei Civil Információs augusztusban is várja ügyfeleit! A nyári időszakban előzetes telefonos egyeztetés minden esetben ajánlott! (72/215-543)