2016 június - Hirlevél

2016. június havi hírlevél

Néhány érdekes, hasznos információ a nyár kezdetén:

Varrjunk öltögessünk a kertben."  - Mecseki Foltalkotók - A Gyűszű Szövetsége szervezében

Részletek: http://www.ckh.hu/programok/varrjunk-oltogessunk-a...

Pályázat az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő, helyi szereplőket elérő szemléletformálás megvalósítására.

Pályázat kódja: KEHOP-5.4.1

Magyarország Kormányának felhívása civil szervezetek, egyházi fenntartású intézmények, önkormányzatok, oktatási intézmények, központi költségvetési szervek részére az energiatudatos, fenntartható életvitel elősegítése érdekében.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1 milliárd Ft.
A támogatott támogatási kérelmek várható száma: max. 120 db.

A támogatási kérelmek benyújtása legkorábban a felhívás megjelenését követően, 2016. július 4-től legkésőbb 2018. július 4-ig lehetséges.

Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra:

2016. július 15.
2016. július 29.
2016. december 1.
2017. június 1.
2018. július 4.

A támogatás mértéke, összege

a) Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 5, maximum 20 millió Ft lehet.
b) A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100 %-a.

Pécsett, a Szent István tér 17. szám alatt - a Civil Közösségek Házában -  nyit Szurkolói Klubot június 10-től az Új Nemzedék Központ, ahol a fiatalok biztathatják a magyar futballválogatottat az Európa Bajnokság alatt. Az ingyenes mérkőzésvetítéseken túl Xbox és csocsó bajnokságokkal várja a fiatal focirajongókat az ÚNK. A versenyeken fesztivál belépőket, az EB hivatalos labdáját és a magyar válogatott mezeit is megnyerhetik a fiatal drukkerek.

2016 áprilisában új kiállítótérrel gazdagodott a Civil Közösségek Háza. A Nyitott Kapualj Galéria kiállításai ingyenesen megtekinthetők minden érdeklődő és erre járó számára. Új galériánkba olyan kiállítási anyagokat keresünk, amik könnyűszerkezetű, időjárásálló, kevéssé sérülékeny darabokból állnak. Mivel a galéria szabadtéri, ezért értékmegóvást sajnos nem tudunk vállalni. Művészeti alkotásokon kívül szívesen állítjuk ki (záruló) szociális, esélyegyenlőségi projektek produktumait, jó gyakorlatokat bemutató anyagokat. A beérkezett anyagok kiállításáról a galéria vezetősége dönt.
Szeretettel várjuk a látogatókat és a kiállítókat!

A Baranya megyei Civil Információs Centrum 2016. július 4-től rövidetett ügyfélfogadást tart. A szolgáltatások naponta 9-14 óráig érhetőek el. Időpont egyeztetés ajánlott.